Home » Voor welke toepassingen zijn de Dryfast elektrische kachels ontwikkeld

Voor welke toepassingen zijn de Dryfast elektrische kachels ontwikkeld

Geplaatst op

20 mei 2022

Categorieën

Elektrische kachels worden in veel prijsklassen en voor verschillende toepassingen aangeboden. Wanneer men kiest voor een elektrische kachel voor bijverwarming in een werkplaats, hobbyruimte, tijdelijke behuizing, etc. moet er worden gekeken naar andere factoren dan wanneer men een elektrische kachel moet selecteren voor de zware omstandigheden in de verhuurmarkt en de afbouwfase in de bouw.
Schade
De belangrijkste criteria om te kiezen voor onze DFE-serie in de bouw, is het feit dat deze kachels geen schade kunnen aanrichten aan bijvoorbeeld verse zandcement vloeren, jonger dan 30 dagen.  De DFE-serie heeft een dubbele mantel waardoor de omkasting (vooral aan de onderzijde) handwarm blijft bij gebruik, maar veel belangrijker; ook bij een stroomstoring, iets wat met een zekere regelmaat voorkomt op bouwplaatsen. Dankzij deze omkasting kan het vocht, dat de eerste 30 dagen nodig is voor de vloer om op sterkte te komen, niet uit de vloer verdampen, wat de zogenaamde ‘’verstoffing’’ of ‘’verbranding’’ van de verse vloer veroorzaakt. Helaas gebeurt dit regelmatig bij enkelwandige elektrische kachels, hierdoor hebben al meerdere kleine en grote aannemers deze kachels verboden in de afbouwfase en eisen dan ook dubbelwandige kachels.
Stralingswarmte
Het dikke voorrooster van de blauwe DFE-serie voorkomt dat de stralingswarmte van de donkergloei elementen de vloer voor de kachel kunnen aanstralen, waardoor de verse vloer ook te warm kan worden en verstoffen. Dit gebeurt wel bij elektrische kachels met een standaard beschermrooster.
Werken met een externe thermostaat 
De 400 Volt modellen zijn niet voorzien van een interne thermostaat, maar er is wel een professionele externe 400V thermostaat beschikbaar. De belangrijkste reden om niet met een ingebouwde thermostaat te werken, is dat er zo geen schade aan de kachel kan ontstaan indien de fases van de voeding verwisseld worden. Dit is iets wat regelmatig gebeurt op de bouwplaats. Ingebouwde 230V thermostaten, aangesloten tussen fase en nul, gaan hierdoor defect. Het voordeel van een externe thermostaat, is dat de temperatuur dan op ooghoogte gemeten kan worden en niet laag bij de vloer, wat een veel beter resultaat geeft voor een evenwichtige warmte verdeling in de ruimte en energiekosten spaart.
Springen op de kachel
Een andere belangrijke factor bij de keuze voor deze kachel is de enorme robuustheid, voor veel verhuurbedrijven en bouwbedrijven is dit een bekend feit, omdat zij tot 25 jaar oude kachels nog steeds na tevredenheid in hun vloot hebben staan. Op welke elektrische kachel kan een volwassen man, zonder schade te veroorzaken aan de kachel, gaan staan springen?!
Vaak ondersteuning met de bouwdroger
Omdat deze kachels speciaal voor de afbouwfase ontwikkeld zijn, zoals hiervoor beschreven, ziet men deze serie heel vaak in combinatie met de bekende gele Dryfast bouwdrogers voor het ondersteunen van het droogproces, door de temperatuur rond de 10°C te houden en voor extra interne ventilatie te zorgen.
Daarom de DFE-serie
Ja, deze speciale bouwkachels, zijn duurder dan veel andere elektrische kachels, maar door de extreem lange levensduur en de speciale voorzieningen toch de ideale oplossing voor toepassingen zoals de verhuurmarkt en de bouwindustrie.
Advies?
Wilt u advies of meer informatie over de inzet van DFE-kachels? Neem direct contact met ons op via 010-426 14 10 of via info@dryfast.eu 

Gerelateerde blogberichten

Hoe kunt u veilig werken met gevaarlijke stoffen in bouw?

Herkent u het volgende? U heeft een mooie (renovatie) klus binnengehaald, zodra u hiermee begint moet het één en ander natuurlijk eerst worden afgebroken, voordat u aan het renoveren kunt beginnen. Bij dit hak en breekwerk komt nog altijd veel gevaarlijke stoffen...

Hoe kun je optimaal drogen in de winterperiode?

Het is weer kouder, de auto’s zitten in de ochtend weer dik onder het condens en de wegen blijven lang vochtig. Dit zijn eerste tekenen dat er in de afbouwfase (in de nieuwbouw) ook weer grote vochtproblemen zullen ontstaan. De grote vraag is nu ‘’hoe krijgen we de...

Dryfast ventilatoren;…maak de juiste keuze!

Natuurlijk vinden wij zelf de door Dryfast aangeboden ventilatoren de juiste keuze, maar dat is niet wat we hiermee bedoelen. Wij bieden een totaalprogramma aan van 27 verschillende modellen in verschillende capaciteiten, uitblaasdrukken, aansluitmogelijkheden, axiaal...

Laat uw reactie achter

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties