Home » Dryfast ventilatoren;…maak de juiste keuze!

Dryfast ventilatoren;…maak de juiste keuze!

Geplaatst op

20 mei 2022

Categorieën

Natuurlijk vinden wij zelf de door Dryfast aangeboden ventilatoren de juiste keuze, maar dat is niet wat we hiermee bedoelen. Wij bieden een totaalprogramma aan van 27 verschillende modellen in verschillende capaciteiten, uitblaasdrukken, aansluitmogelijkheden, axiaal en radiaal, voor allerlei toepassingen en doelgroepen.

Enkele voorbeelden van deze toepassingen zijn:

• voor het afzuigen van kwalijke dampen en stoffen;
• het inblazen van schone lucht;
• het ondersteunen van droog- en verwarmingsprocessen;
• voor verkoeling in warme periodes;
• voor het transporteren van warme, droge of koude lucht naar de gewenste ruimte.
Voor het bepalen van de juiste ventilator is het belangrijk te bepalen voor welke toepassing of combinatie van toepassingen u de ventilator wilt inzetten. Vragen die u zich vooraf moet stellen zijn:

Wordt de ventilator vrij uitblazend gebruikt, in combinatie met flexibele luchttransportslangen en/of stofzakken of voor beide toepassingen? 

Indien de ventilator alleen vrij uitblazend gebruikt wordt, dan zijn alle axiaal ventilatoren met een geringe druk geschikt en is de gewenste luchtverplaatsing bepalend. Wij leveren axiaal ventilatoren in capaciteiten van 2.000 m³/uur tot wel 45.000 m³/uur.

Indien de ventilator in combinatie met luchttransportslangen en/of stofzakken gebruikt wordt, dan is natuurlijk het belangrijkste criterium dat de ventilator voorzien is, of voorzien kan worden van slangaansluitingen. Bij korte slanglengtes (max. 10 meter) kan er met lage druk axiaal ventilatoren met overcapaciteit gewerkt worden, bij langere slanglengtes wordt de voorkeur gegeven aan hoge druk axiaal ventilatoren en bij slanglengtes boven de 30 meter worden hoge druk radiaal ventilatoren ingezet.

Indien de ventilator geschikt moet zijn voor beide toepassingen dan zijn de Dryfast ventilatoren DFV4500/4500HP/7000 de juiste keuze omdat ze standaard vrij uitblazend geleverd worden en eenvoudig voorzien kunnen worden van slangadapters voor het aansluiten van slangen en/of stofzakken.

Wordt de ventilator alleen binnen gebruikt of ook voor buiten opstellingen?

Indien de ventilator ook buiten opgesteld moet worden, zonder bescherming tegen de regen, dan zijn de DFV4500/4500HP/7000 modellen de enige oplossing. (beschermingsklasse IP55)

Voor welke toepassingen wordt de ventilator ingezet?

Om uw keuze zo makkelijk mogelijk te maken zijn onze ventilatoren op onze website al ingedeeld op de belangrijkste toepassingsgebieden: ventilatoren voor de waterschade markt, multifunctionele ventilatoren, stofafzuiging/afzuigventilatoren en windmachines voor pure luchtverplaatsing.

De DFV4500/4500HP/7000 zijn ingedeeld onder de multifunctionele ventilatoren, deze serie is uniek omdat hiervoor allerlei toebehoren leverbaar zijn, die ze daarmee geschikt maken voor eigenlijk alle toepassingen. Het is niet voor niets dat algemene verhuurbedrijven meestal voor deze serie kiezen voor stofafzuiging, ondersteuning van alle droogprocessen, transporteren van warme lucht via trappenhuizen of liftschachten bij verwarmingsprojecten in de utiliteitsbouw, voor verkoeling, etc. Bij vele verhuurbedrijven halen deze modellen de hoogste bezettingsgraad in de hele huurvloot en drogen veel aannemers al niet meer zonder de inzet van deze ventilatoren.

Welke capaciteit heb ik nodig?

Bij interne ventilatie voor ondersteuning van droogprocessen en een verkoelend effect in de zomer kunt u rekenen met een benodigde vrij uitblazende luchtcapaciteit van de ventilator die overeenkomt met 5 tot 7 maal de inhoud van de betreffende ruimte.

Hieronder enkele voorbeelden van de benodigde aantal luchtwisselingen voor diverse toepassingen:

(één luchtwisseling is de complete volume van de ruimte wat ververst wordt met verse lucht.)

 Toepassing / ruimte Luchtwisselingen / uur
 Stofafzuiging in de bouw 18-20
 Tunnel beluchting 40
 Bakkerijen 20-40
 Montagehallen 5-8
 Opslagplaatsen algemeen 3-6
 Fruitopslag 40
 Groot keukens 15-20
 Kantoren 5-8
 Machinekamers 15-30
 Verf spuiten 20-50

Advies?

Heeft u advies nodig over welke ventilator u het beste kunt inzetten voor uw toepassing? Neem dan direct contact met ons zodat wij u hierin kunnen adviseren. 

Gerelateerde blogberichten

Hoe kunt u veilig werken met gevaarlijke stoffen in bouw?

Herkent u het volgende? U heeft een mooie (renovatie) klus binnengehaald, zodra u hiermee begint moet het één en ander natuurlijk eerst worden afgebroken, voordat u aan het renoveren kunt beginnen. Bij dit hak en breekwerk komt nog altijd veel gevaarlijke stoffen...

Hoe kun je optimaal drogen in de winterperiode?

Het is weer kouder, de auto’s zitten in de ochtend weer dik onder het condens en de wegen blijven lang vochtig. Dit zijn eerste tekenen dat er in de afbouwfase (in de nieuwbouw) ook weer grote vochtproblemen zullen ontstaan. De grote vraag is nu ‘’hoe krijgen we de...

Voor welke toepassingen zijn de Dryfast elektrische kachels ontwikkeld

Elektrische kachels worden in veel prijsklassen en voor verschillende toepassingen aangeboden. Wanneer men kiest voor een elektrische kachel voor bijverwarming in een werkplaats, hobbyruimte, tijdelijke behuizing, etc. moet er worden gekeken naar andere factoren dan...

Laat uw reactie achter

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties