Mobiele airconditioners

Waarvoor de ACT7 inzetten?

Deze Dryfast ACT7 mobiele airconditioner is speciaal ontwikkeld als snel en flexibel inzetbaar koelsysteem voor tijdelijke inzet bij warmte overlast door verhuur- en installatiebedrijven, organisatoren van evenementen, gebouwen facility management, computerbedrijven, etc.

Veel voorkomende toepassingen zijn:

  • inzet bij evenementen
  • inzet bij beurzen en tentoonstellingen
  • noodkoeling bij uitval van bestaande airconditioning systemen in controle kamers, serverruimtes, kantoren en winkels
  • inzet in tijdelijke behuizingen
  • back-up in kritische situaties
Zeer sterke constructie, speciaal ontwikkeld voor de jarenlange inzet in de verhuur
Eenvoudige installatie, binnen enkele minuten inzetbaar
Snelle werking
Kan een ruimtetemperatuur halen van 8°C
Zeer sterke constructie, speciaal ontwikkeld voor de jarenlange inzet in de verhuur
Eenvoudige installatie, binnen enkele minuten inzetbaar
Snelle werking
Kan een ruimtetemperatuur halen van 8°C
Werking binnenunit
De verrijdbare binnenunit is een gesloten koelsysteem bestaande uit een compressor, een verdamper en een watergekoelde condensor. Het koelgas wordt ingespoten in het verdamperblok, door middel van expansie wordt het vloeibare koelgas omgezet in damp.  Hierdoor koelt dit verdamperblok sterk af waardoor de lucht, die door de interne ventilator over dit blok geblazen wordt, sterk afgekoeld en op deze wijze de ruimte koelt. De warmte die nu opgeslagen zit in het koelgas, wordt afgevoerd via de interne, watergekoelde condensor. Voor de afvoer van het warme water is er een water circulatiepomp in de binnenunit ingebouwd. Op het koude verdamperblok condenseert water, dit water wordt opgevangen in een lekbak en door een ingebouwde condenswaterpomp afgevoerd.
Meer over slangenset
De slangenset, verkrijgbaar in lengtes van 5 en 15 meter, bestaat uit een gepantserde waterleiding voor de afvoer van het warme water van de binnenunit, een gepantserde waterleiding voor de aanvoer naar de binnenunit van het afgekoelde water, een condenswaterleiding voor de afvoer van het condenswater vanaf de binnenunit en een elektrische voeding voor de externe warmtewisselaar.

Alles is voorzien van snelkoppelingen en stekkers, voor het snel en makkelijk verbinden van de slangensets aan elkaar en aan de binnen koelunit en de externe warmtewisselaar. Alle leidingen worden beschermd door een sterk flexibel kunststof omhulsel.

Werking externe warmtewisselaar
Deze draagbare, externe warmtewisselaar koelt het warme water met behulp van de buitenlucht af, zodat het gekoelde water weer retour gepompt wordt, voor het koelen van de watergekoelde condensor in de binnenunit. Het condenswater wordt opgevangen in een lekbak en door de ingebouwde condenswaterpomp afgevoerd via de externe warmtewisselaar.
Voorbeeld tijdelijke opstelling
De verrijdbare binnenunit B wordt in de te koelen ruimte geplaatst, de externe warmtewisselaar A is hier via een bovenlicht, buiten, met de meegeleverde ketting opgehangen. De gekoppelde slangensets C, verbonden met snelkoppelingen D, zorgen, bovenlangs het verlaagde plafond, voor de verbinding tussen de binnenunit en de externe warmtewisselaar.

De maximale slanglengte tussen binnenunit en externe warmtewisselaar is 30 meter.

Inzetbaar voor ‘’spot cooling’’
Met een optioneel opzet plenum voor 2 luchttransportslangen, kan deze airconditioningset ook ingezet worden voor “spot cooling” van productiemachines, grote schakelkasten, robots, etc.