Home » De flexibele oplossing voor tijdelijke koeling: de Dryfast airconditioner ACT-7

De flexibele oplossing voor tijdelijke koeling: de Dryfast airconditioner ACT-7

Geplaatst op

20 mei 2022

Categorieën

De ACT-7 is een watergekoelde split airconditioner met 2 gescheiden circulatiesystemen en bestaat uit een verrijdbare binnenunit, een flexibele slangenset en een draagbare externe warmtewisselaar.

Binnenunit

De binnenunit is uitgerust met een volledig koeltechnisch circuit bestaande uit een roterende compressor, een verdamper voor koeling van de lucht en een watergekoelde condensor voor afvoer van de warmte.
Het warme koelwater van de condensor wordt d.m.v. de slangenset naar de externe warmtewisselaar gepompt en daar afgekoeld, waarna het gekoelde water weer door dezelfde slangenset naar de binnenunit gaat voor koeling van de condensor.
Deze oplossing is veel efficiënter als de veel toegepaste monoblock verrijdbare airconditioners, omdat er geen ruimtelucht gebruikt wordt voor het koelen van de condensor, die door een luchtslang naar buiten afgevoerd wordt. Hierdoor ontstaat er een onderdruk in de ruimte, die vanzelfsprekend opgevuld wordt met veelal (opnieuw) warme buitenlucht.

Twee gescheiden circulatiesystemen

Bijkomend voordeel van het werken met de 2 gescheiden circulatiesystemen is enerzijds installatie technisch; waterkoppelingen zijn eenvoudig, oneindig vele malen los en vast te koppelen met hoogstens een miniem waterverlies, wat eenvoudig bij te vullen is. Anderzijds is er het koeltechnische aspect, dat indien er met koelleidingen gevuld met koelgas gewerkt wordt, mag er slechts eenmaal een koppeling tot stand komen, wat de inzet bij tijdelijke koelingen gecompliceerd maakt. Koelgas mag niet lekken naar de atmosfeer.

Slangenset

Dryfast levert slangensets in lengtes van 5 en 15 meter en er mag maximaal 30 meter slang tussen binnenunit en externe warmtewisselaar zitten. Het maximale hoogteverschil tussen binnenunit en warmtewisselaar is 10 meter.
De slangenset bestaat uit 2 sterke waterslangen met opgeperste Stucchi koppelingen, een waterslangetje met koppelingen voor afvoer van de het condenswater van de binnenunit en een voedingskabel met stekkers voor voeding van de externe warmtewisselaar.

Specificaties

De verrijdbare binnenunit heeft een koelcapaciteit van 7 kW/u en kan een minimale binnentemperatuur van 8°C bereiken. De ventilatorsnelheid is traploos regelbaar tussen 930 en 1310 m³/uur. Verder is op een duidelijk display te zien wat de huidige ruimtetemperatuur is, de ingestelde temperatuur, de gekozen ventilatorsnelheid en de status van het apparaat.
De externe warmtewisselaar is voorzien van een toerenregeling, die er voor zorgt dat de koelventilator geregeld wordt afhankelijk van de koelbehoefte, waardoor energie bespaart wordt. Ook zitten er ophangogen op de warmtewisselaar en worden er ophangkettingen meegeleverd.

Spot cooling

Voor spot cooling is optioneel een bovenkap beschikbaar met 2 uitblaasopeningen voor slangaansluiting.

Ideaal voor…

Al deze eigenschappen maken deze unit tot de ideale oplossing voor tijdelijke klimaatbeheersing in winkels, kantoren, serverruimtes, meet en regelruimtes, datacentra, noodkoeling tot 8°C, beurzen en tentoonstellingen en spot- cooling in de industrie.
Vanzelfsprekend is deze unit zeer robuust geconstrueerd en geschikt voor vele installaties, gedurende vele jaren en daarmee het ideale apparaat voor installateurs en verhuurders.

Gerelateerde blogberichten

Hoe kunt u veilig werken met gevaarlijke stoffen in bouw?

Herkent u het volgende? U heeft een mooie (renovatie) klus binnengehaald, zodra u hiermee begint moet het één en ander natuurlijk eerst worden afgebroken, voordat u aan het renoveren kunt beginnen. Bij dit hak en breekwerk komt nog altijd veel gevaarlijke stoffen...

Hoe kun je optimaal drogen in de winterperiode?

Het is weer kouder, de auto’s zitten in de ochtend weer dik onder het condens en de wegen blijven lang vochtig. Dit zijn eerste tekenen dat er in de afbouwfase (in de nieuwbouw) ook weer grote vochtproblemen zullen ontstaan. De grote vraag is nu ‘’hoe krijgen we de...

Voor welke toepassingen zijn de Dryfast elektrische kachels ontwikkeld

Elektrische kachels worden in veel prijsklassen en voor verschillende toepassingen aangeboden. Wanneer men kiest voor een elektrische kachel voor bijverwarming in een werkplaats, hobbyruimte, tijdelijke behuizing, etc. moet er worden gekeken naar andere factoren dan...

Laat uw reactie achter

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties