Home » Wat is de TAC V+ en wat doet het?

Wat is de TAC V+ en wat doet het?

Geplaatst op

20 mei 2022

Categorieën

De TAC V+ is een hoog rendement mobiele luchtreiniger, speciaal ontworpen om de verblijftijd en de intensiteit van aerosolen en fijnstofdeeltjes in de directe omgeving van de standplaats te reduceren.

Hoe kan het dat dit apparaat de aerosolen en fijnstofdeeltjes uit de lucht filtert?

De unieke combinatie van een uiterst efficiënt gecertificeerd H14-filter (HEPA) en decontaminatie (ontsmetting) technologie zorgt ervoor dat 99.995% van alle aerosolen uit de lucht gefilterd worden. Het unieke H14-filter element is hittebestendig, hierdoor kan een programmeerbare regeneratie cyclus zorgen voor een volledige decontaminatie (ontsmetting) van de HEPA-filter. Deze technologie, samen met het F7 voorfilter zorgen voor een zeer lange levensduur van het HEPA-filter. Bij gebruik van de TAC V+ in publieke ruimtes, zal het HEPA-filter gemiddeld tussen de 6 en 12 maanden meegaan.

Wat zijn aerosolen nu precies?

Aerosolen bestaan uit een wolk grote en kleine druppels. Grote druppels hebben een doorsnee van meer dan 5 tot 10 µm, de kleine druppels hebben een doorsnee van minder van 5 µm. Deze komen vrij bij het hoesten en niezen maar ook al bij het normaal ademen. Met name de kleine druppeltjes kunnen lang in de lucht blijven hangen en daarbij ook het genetisch materiaal van SARS-CoV-2 (Corona virus), afkomstig van besmette mensen, transporteren.

Er is veel onduidelijkheid, maar kunnen deze aerosolen nu zorgen voor verspreiding van het virus?

Diversen deskundigen (uit o.a. Duitsland) geven aan dat een groot deel van het besmettingsrisico kan worden veroorzaakt door deze aerosolen. Door het verwijderen van deze aerosolen uit de lucht kunnen besmettingsrisico’s dus aanzienlijk verminderd worden.

Wordt de gehele ruimte waar ik in zit dan gereinigd van aerosolen?

Dankzij het hoge uitblaas volume (tot 1200 m³/h) van de TAC V+ worden aerosolconcentraties en daarmee het besmettingsrisico al snel verminderd terwijl de 360° uitblaastoren zorgt voor een gelijke verspreiding van virusvrije en bovendien stofvrije lucht.

Zoals in onderstaande afbeelding duidelijk is weergegeven, blaast de TAC V+ de lucht verticaal uit en zuigt hij de vervuilde lucht (aerosolen) aan via de onderzijde. Dit zorgt ervoor dat aerosolen zo snel mogelijk dalen en de personen in ruimte veel minder lang blootgesteld worden aan aerosolen.

Wat gebeurt er nu met alle virussen die zijn opgevangen door het H14 filter?

De TAC V+ is naast zijn doordachte luchtstroom zeer uniek door de decontaminatie  (ontsmetting) mogelijkheid, waarbij het hittebestendige HEPA-filter op ieder gewenst moment tot 100°C verhit kan worden en zo 100% zeker alle opgevangen virussen in het element inactief maakt.  Dit kan automatisch ingesteld worden; zodra de machine uitschakelt, opstart of op een geprogrammeerde interval. Om dit speciaal ontwikkelde HEPA-filter zoveel mogelijk te beschermen tegen onnodige vervuiling zoals fijnstof, wordt er ook gebruik gemaakt van een F7 filter (bij de luchtinname). 

Zoals bij alle filters, zal ook dit HEPA-filter door de tijd vervuilder raken waardoor de weerstand in het filter toeneemt. Speciaal hiervoor maakt de TAC V+ motor gebruik van een Flowmatic systeem wat de luchtdruk automatisch verhoogd, zodat de machine toch aan de ingestelde luchthoeveelheid kan blijven voldoen.

Indien één van de filters volledig verzadigd zou zijn, zal de machine per filter aangeven dat deze vervangen dient te worden. Mocht dit het H14 (HEPA) filter zijn, dient men uiteraard wel eerst de decontaminatie cyclus te doorlopen. Zo waarborgt de TAC V+ in alle opzichten schone lucht voor gebruikers maar ook voor diegene die wellicht een keer de filter moeten vervangen. Bij gebruik van deze machines in publieke ruimtes, zal het HEPA-filter gemiddeld tussen de 6 en 12 maanden meegaan.

Gerelateerde blogberichten

Hoe kunt u veilig werken met gevaarlijke stoffen in bouw?

Herkent u het volgende? U heeft een mooie (renovatie) klus binnengehaald, zodra u hiermee begint moet het één en ander natuurlijk eerst worden afgebroken, voordat u aan het renoveren kunt beginnen. Bij dit hak en breekwerk komt nog altijd veel gevaarlijke stoffen...

Hoe kun je optimaal drogen in de winterperiode?

Het is weer kouder, de auto’s zitten in de ochtend weer dik onder het condens en de wegen blijven lang vochtig. Dit zijn eerste tekenen dat er in de afbouwfase (in de nieuwbouw) ook weer grote vochtproblemen zullen ontstaan. De grote vraag is nu ‘’hoe krijgen we de...

Voor welke toepassingen zijn de Dryfast elektrische kachels ontwikkeld

Elektrische kachels worden in veel prijsklassen en voor verschillende toepassingen aangeboden. Wanneer men kiest voor een elektrische kachel voor bijverwarming in een werkplaats, hobbyruimte, tijdelijke behuizing, etc. moet er worden gekeken naar andere factoren dan...

Laat uw reactie achter

0 Comments