Home » De Dryfast ventilatoren inzetten voor koeling en verkoeling tijdens warme periodes

De Dryfast ventilatoren inzetten voor koeling en verkoeling tijdens warme periodes

Geplaatst op

20 mei 2022

Categorieën

In eerdere blogs hebben we al de inzet van Dryfast ventilatoren besproken voor ondersteuning van droogprocessen, stofbeheersing en het afvoeren van kwalijke stoffen en gassen, maar veel van onze ventilatoren zijn ook uitstekend inzetbaar voor koeling of het creëren van een verkoelend effect tijdens warme periodes.

Koeling

Zolang buitentemperaturen lager zijn dan binnentemperaturen kan deze koelere buitenlucht ingeblazen worden om binnen een temperatuurverlaging tot stand te brengen, denk hierbij aan de koelere nachturen en ochtenduren.

Ook worden onze ventilatoren ingezet om met buitenlucht de ruimtes te koelen waar tijdens productie- en industriële processen veel warmte geproduceerd wordt, zoals glasfabrieken, walserijen, gieterijen enz.

Verkoeling

Zonder de lucht te koelen kan ook door het verplaatsen van warme binnenlucht een verkoelend effect gecreëerd worden voor mensen en dieren. Tijdens intensieve arbeid, maar ook bij hogere temperaturen beginnen mensen en dieren te transpireren. Transpiratie op zich geeft geen verkoelend effect, het is de verdamping vanaf de huid van het transpiratievocht wat een verkoelend effect geeft. Voor verdamping is warmte nodig en deze warmte wordt onttrokken aan de huid, die daardoor fysiek afkoelt.

Warme periodes in onze lage landen gaan veelal gepaard met een hoge relatieve vochtigheid, waardoor er vanaf de huid nauwelijks vocht kan verdampen. Door stilstaande verzadigde lucht constant te verplaatsen kan vanaf de huid weer makkelijk vocht verdampen en hebben we daarmee een heerlijk verkoelend effect gecreëerd! Veel Dryfast ventilatoren hebben in de afgelopen warme jaren uitkomst geboden in warme fabrieken, distributiecentra en bij evenementen.

Welke ventilatoren heeft Dryfast voor deze toepassingen?

Voor het inblazen of aanzuigen van koelere buitenlucht met behulp van slangen, kan gekozen worden voor alle radiaal en axiaal ventilatoren met een slangaansluiting, of die voorzien kunnen worden van slangaansluitingen, denk hierbij aan de DAF-serie en de DFV-serie.

Voor het inblazen of aanzuigen van koelere buitenlucht met behulp van slangen, kan gekozen worden voor alle radiaal en axiaal ventilatoren met een slangaansluiting, of die voorzien kunnen worden van slangaansluitingen, denk hierbij aan de DAF-serie en de DFV-serie.

Voor het vrij aanzuigend en uitblazend toepassen kan afhankelijk van de ruimte en de gewenste luchtverplaatsing gekozen worden voor de axiaal ventilatoren DFV4500 en DFV7000 en voor de grotere capaciteiten onze windmachines uit de TTW-serie. Voor de zwaardere industriële toepassingen kan gekozen worden voor de TTV20000 en de TTV45000.

Gerelateerde blogberichten

Hoe kunt u veilig werken met gevaarlijke stoffen in bouw?

Herkent u het volgende? U heeft een mooie (renovatie) klus binnengehaald, zodra u hiermee begint moet het één en ander natuurlijk eerst worden afgebroken, voordat u aan het renoveren kunt beginnen. Bij dit hak en breekwerk komt nog altijd veel gevaarlijke stoffen...

Hoe kun je optimaal drogen in de winterperiode?

Het is weer kouder, de auto’s zitten in de ochtend weer dik onder het condens en de wegen blijven lang vochtig. Dit zijn eerste tekenen dat er in de afbouwfase (in de nieuwbouw) ook weer grote vochtproblemen zullen ontstaan. De grote vraag is nu ‘’hoe krijgen we de...

Voor welke toepassingen zijn de Dryfast elektrische kachels ontwikkeld

Elektrische kachels worden in veel prijsklassen en voor verschillende toepassingen aangeboden. Wanneer men kiest voor een elektrische kachel voor bijverwarming in een werkplaats, hobbyruimte, tijdelijke behuizing, etc. moet er worden gekeken naar andere factoren dan...

Laat uw reactie achter

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties