Home » COVID-19 en ventilatie(systemen)?

COVID-19 en ventilatie(systemen)?

Geplaatst op

20 mei 2022

Categorieën

Er komt nu steeds meer naar voren dat het coronavirus verspreidt kan worden via meerdere manieren dan is eerste instantie bekend werd gemaakt, zo ook via ventilatiesystemen.

Een vertrouwelijk RIVM-rapport bevestigt gevaar van aerogene verspreiding via ventilatie.

Bron: eenvandaag

 

‘’We moeten ventileren!’’

We kunnen het niet vaak genoeg aangeven, we moeten ventileren! Voordat we dit doen is het belangrijk om te weten hoe dit op de juiste manier gedaan moet worden. In het geval van verspreiding van het coronavirus in het verpleeghuis in Maassluis gaat het om verkeerde ventilatiesystemen. Deze systemen voeren de lucht niet af maar werken op basis van recirculatie, dit houdt in dat de ‘’vervuilde’’ lucht gefilterd wordt en deze vervolgens weer de ruimte in wordt geblazen. Het nadeel in dit geval is dat de ventilatiesystemen en dus de filters die hierin zitten, niet geschikt zijn voor het vasthouden van deze virushoudende aerosolen. Hierdoor wordt het virus niet opgevangen maar wordt het de ruimte weer ingeblazen en wordt zelfs verspreid over andere ruimtes als deze systemen aan elkaar gekoppeld staan.

Het belangrijkste bij ventileren is dat de vervuilde lucht, die dus virushoudende aerosolen kan bevatten, wordt afgevoerd naar buiten en verse lucht weer naar binnenkomt. De meest toegepaste manier is om uiteraard ramen open te zetten zodat de lucht wordt ververst met buitenlucht, maar nu komt de vraag: ‘hoe moeten we dit in de winter gaan doen’? Dit is een probleem waar een grote meerderheid van de scholen nu ook tegenaan lopen.

Wat is de oplossing?

Uiteraard zijn er meerdere oplossingen mogelijk, zoals het laten inbouwen van de nieuwe en de juiste ventilatiesystemen die deze virussen filtert. Het nadeel is dat dit vaak erg prijzige en oplossingen zijn die niet snel kunnen worden toegepast of bij oudere gebouwen in veel gevallen niet eenvoudig te realiseren is.

Onze nieuwe mobiele luchtreiniger TAC V+ filtert virushoudende aerosolen uit te lucht om hierdoor de eventuele kans op coronabesmetting te reduceren. Het apparaat beschikt over een uniek HEPA-H14-filter. Dit is een gecertificeerd HEPA-filter en is 99.995% effectief tegen partikels waaronder de virushoudende aerosolen.

Eén van de unieke functies van deze luchtreiniger is dat het H14-filter periodiek (instelbaar) automatisch wordt verhit tot 100 graden Celsius. Hierdoor worden de eventuele virussen onschadelijk gemaakt en zijn op deze manier niet meer besmettelijk en overdraagbaar. Daarnaast heeft dit als nut om het filter zijn ‘filter-efficiëntie’ te laten behouden en heeft hierdoor een zeer lange levensduur. Voor het H14-filter zit er in het apparaat een F7 filter om het grof en fijnstof hierin op te vangen en voorkomt dat het H14-filter vervuild raakt met te grote vuildeeltjes.

Onderzoeken en eerste definitieve testresultaten.

De TAC V+ wordt in Duitsland gebouwd met uitsluitend hoge kwaliteit Europese componenten. Uit diverse onderzoeken bij meerdere partijen en universiteiten in Europa, blijkt duidelijk dat dit apparaat uiterst effectief is voor het verwijderen van aerosolen en dat besmettingsrisico’s drastisch gereduceerd worden. De eerste definitieve testresultaten die wij ontvangen hebben van de Bundeswehr universiteit in München tonen uitermate positieve effecten die de TAC V+ heeft op de verblijfsduur van (besmette)aerosolen in ruimtes met te weinig of geen natuurlijke ventilatie.

De definitieve testresultaten kunt u via onderstaande links inzien:

Toepassingen
De mobiele luchtreiniger is geschikt om in te zetten in bijvoorbeeld wachtruimtes, scholen, ziekenhuizen, vleesverwerkingsbedrijven, kantoren, verzorgingshuizen, dokterspraktijken, fitnesscentra etc.

Contact
Wilt u meer informatie of bent u benieuwd wat de TAC V+ voor u kan betekenen? Neem dan contact op met ons op via: 010- 426 14 10 of via info@dryfast.eu.

Eén van onze experts kan altijd op locatie komen met een machine en gekalibreerde partikelmeter om het effect inzichtelijker te maken.

Gerelateerde blogberichten

Hoe kunt u veilig werken met gevaarlijke stoffen in bouw?

Herkent u het volgende? U heeft een mooie (renovatie) klus binnengehaald, zodra u hiermee begint moet het één en ander natuurlijk eerst worden afgebroken, voordat u aan het renoveren kunt beginnen. Bij dit hak en breekwerk komt nog altijd veel gevaarlijke stoffen...

Hoe kun je optimaal drogen in de winterperiode?

Het is weer kouder, de auto’s zitten in de ochtend weer dik onder het condens en de wegen blijven lang vochtig. Dit zijn eerste tekenen dat er in de afbouwfase (in de nieuwbouw) ook weer grote vochtproblemen zullen ontstaan. De grote vraag is nu ‘’hoe krijgen we de...

Voor welke toepassingen zijn de Dryfast elektrische kachels ontwikkeld

Elektrische kachels worden in veel prijsklassen en voor verschillende toepassingen aangeboden. Wanneer men kiest voor een elektrische kachel voor bijverwarming in een werkplaats, hobbyruimte, tijdelijke behuizing, etc. moet er worden gekeken naar andere factoren dan...

Laat uw reactie achter

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties