Voor iedere toepassing een geschikte elektrische kachel

In ons assortiment hebben wij diverse soorten kachels, elk geschikt voor een toepassing. Zo hebben wij o.a. de elektrische kachels uit de DFE-serie. Deze elektrische kachels zijn speciaal ontwikkeld om droogprocessen in de bouw te ondersteunen. Ze zijn niet alleen ongelofelijk robuust, noem ons één elektrische kachel waar een volwassen persoon op springen kan zonder het apparaat te beschadigen, maar ze zijn ook ongevoelig voor het verwisselen of het uitvallen van een fase, iets wat op de bouwplaats nogal eens voorkomt.

Waarvoor elektrische kachels inzetten?

Elektrische kachels worden vaak ingezet als ondersteuning voor droogprocessen in de afbouwfase (samen met een bouwdroger en ventilator) of voor bijverwarming in bijvoorbeeld een werkplaats, hobbyruimte, tijdelijke behuizing, etc. Belangrijk is dan ook om te weten welke kachel je het beste voor welke toepassing kunt inzetten.

Zeer efficiënte manier van verwarmen
Zeer robuust gebouwd, voor zware omstandigheden
Dubbelwandig (DFE) waardoor schade door aanstralen van verse bouwmaterialen voorkomen kan worden
Lange warmteworp voor ideale circulatie
Zeer efficiënte manier van verwarmen
Zeer robuust gebouwd, voor zware omstandigheden
Dubbelwandig (DFE) waardoor schade door aanstralen van verse bouwmaterialen voorkomen kan worden
Lange warmteworp voor ideale circulatie
Wanneer welke kachels inzetten?
  • Elektrische bouwkachels uit de DFE-serie
    Een bijzonder belangrijk argument om deze elektrische kachels in te zetten in de afbouwfase in de bouw, is het feit, dat deze elektrische kachels voorzien zijn van een dubbele mantel. Daardoor kan deze elektrische kachel, door stroomuitval niet heet worden en zodoende schade aan verse vloeren veroorzaken. Iets wat door enkelwandige kachels met nakoeling in de afgelopen jaren regelmatig gebeurd is. Ook wordt door de speciale uitblaasroosters voorkomen dat de verse vloer aangestraald kan worden, of de droge, warme lucht te snel over de vloer strijkt. Kortom, samen met de Dryfast bouwdroger, de beste oplossing voor de bouw.

 

  • Elektrische bouwkachels uit de DFE-T-serie
    De modellen uit de T-serie zijn voorzien van radiaal ventilatoren, zodat er ook slangen op aangesloten kunnen worden. Deze elektrische kachels worden vaak in de brand- en waterschade branche toegepast, voor het drogen van moeilijk te bereiken ruimtes zoals verlaagde plafonds en kruipruimtes.

 

  • Elektrische kachels uit de DEH-serie
    Naast de DFE-serie hebben wij ook de DEH-serie, deze goede stationaire kachels zijn uitermate geschikt voor het geven schone en droge warmte in o.a. werkplaatsen, magazijnen en garages.

 

  • Elektrische kledingdrogers
    De twee varianten van de Dryfast kledingdrogers zijn ontwikkeld voor het snel drogen van werkkleding in bijvoorbeeld bouwketen, bij sportverenigingen en brandweerkazernes.

 

  • Elektrische straler
    Elektrische straler word ingezet voor directe werkplekverwarming voor bijvoorbeeld tegelzetters, schilders en installatiepersoneel.
Waar in een woning kun je het beste een elektrische bouwkachel plaatsen (DFE-serie) in combinatie met een bouwdroger?
De bouwdroger stellen we bij voorkeur op in de grootste ruimte op de begane grond, door het dampspanning verschil verplaatst het vocht in de lucht zich automatisch naar de droogste ruimte. De elektrische kachel komt bij voorkeur op de begane grond, omdat warme lucht automatisch opstijgt en zo de bovenverdieping bereikt.

Let er altijd op dat de kachel nooit uitblaast in de richting van de aanzuig van de bouwdroger!

Door deze combinatie van twee apparaten, voorzien van een interne ventilator, hebben we voldoende luchtverplaatsing op de begane grond om zo de verdamping van vocht uit muren, plafonds en vloer te versnellen.

Kunnen elektrische kachels schade veroorzaken in de bouw?
De belangrijkste criteria om te kiezen voor onze DFE-serie in de bouw, is het feit dat deze kachels geen schade kunnen aanrichten aan bijvoorbeeld verse zandcement vloeren, jonger dan 30 dagen. De DFE-serie heeft een dubbele mantel waardoor de omkasting (vooral aan de onderzijde) handwarm blijft bij gebruik, maar veel belangrijker; ook bij een stroomstoring, iets wat met een zekere regelmaat voorkomt op bouwplaatsen. Dankzij deze omkasting kan het vocht, dat de eerste 30 dagen nodig is voor de vloer om op sterkte te komen, niet uit de vloer verdampen, wat de zogenaamde ‘’verstoffing’’ of ‘’verbranding’’ van de verse vloer veroorzaakt. Helaas gebeurt dit regelmatig bij enkelwandige elektrische kachels, hierdoor hebben al meerdere kleine en grote aannemers deze kachels verboden in de afbouwfase en eisen dan ook dubbelwandige kachels.